Openluchtschool Dennenhof

Een plek om rustig te groeien

Blijf op de hoogte

Wil je het laatste nieuws van onze school ook via mail ontvangen, teken dan in op onze E-maildienst.

recente reacties

archief

kennismaken – aanmelden – inschrijven

Kennismaken – Aanmelden – Inschrijven
update 28 oktober 2021

Openluchtschool Dennenhof biedt kwaliteitsvol buitengewoon onderwijs aan kinderen met gedragsproblemen, emotionele problemen of autisme. Inschrijven kan enkel als je kind een ‘verslag’ heeft van het CLB, dat recht geeft op buitengewoon onderwijs van type 3 of type 9.

Onze school is op dit moment volzet. We hebben geen plaats meer om in te stappen in het huidige schooljaar 2021-2022. Je kan ons contacteren voor een plaatsje op de wachtlijst.
Let op: Deze wachtlijst vervalt aan het einde van het schooljaar.

Als je je kind als nieuwe leerling wil inschrijven voor volgend schooljaar 2022-2023, moet je eerst online aanmelden via Meld Je Aan, tussen 10 maart 2022 om 09.30u en 28 april 2022 om 17.00u. Op 12 mei wordt dan duidelijk in welke school je je kind (wel/niet) kan inschrijven.
Na 28 april aanmelden kan ook nog, maar dan wordt de kans op een plaatsje veel kleiner.

Broers en zussen kunnen al eerder worden aangemeld: tussen 7 februari en 18 februari 2022.

Om je kind aan te melden ga je naar de website https://meldjeaanbuo.antwerpen.be en klik je op ‘registreer’. Als je hulp nodig hebt voor deze stap, contacteer je het CLB van de huidige school van je kind. In deze flyer vind je alle informatie over het aanmelden.

Maar voordat je kiest om aan te melden / in te schrijven, wil je natuurlijk de school eerst beter leren kennen. Is Dennenhof echt de school die je zoekt voor jouw zoon of dochter?
Op deze website vind je al heel wat informatie terug. Zeker deze presentatie geeft je al een goede eerste indruk van onze werking.

Als de coronasituatie het toelaat, ontvangen we jullie ook graag live in de school. Dan kunnen we in gesprek gaan en de school laten zien zoals ze is. Voor een bezoekje (vanaf maart) kan je (vanaf februari) contact opnemen en een afspraak maken. Uiteraard houden we daarbij rekening met de geldende richtlijnen en de nodige veiligheidsmaatregelen.

Voor- en naschoolse opvang

Vanaf september 2020 biedt onze school ook voor- en naschoolse opvang aan. Op die manier willen we tegemoet komen aan ouders die hun kind graag zelf naar school brengen en weer ophalen, maar daarvoor nood hebben aan opvang. Voor de organisatie van deze opvang werken we samen met de vzw FERM (https://www.samenferm.be/diensten/kinderopvang/buitenschoolse-kinderopvang).

Opvang is mogelijk 1 uur voor schooltijd (vanaf 7u45) en 3 uur na schooltijd (tot 18u, op woensdag tot 15u). We richten ons in de eerste plaats op leerlingen van onze eigen school, maar in principe zijn ook andere kinderen welkom. Er is plaats voor maximaal 14 kinderen. Deze opvang is niet gratis.

Als je interesse hebt, neem je best contact op met de directie. We kunnen dan samen de mogelijkheden bespreken.

coronamaatregelen 2020-21

strengere regels

Tijdens de voorbije weken raakten meer mensen besmet met het coronavirus. De overheid heeft een aantal regels weer strenger gemaakt vanaf 02/11/2020. Wat zijn die regels? Je verneemt hier meer over in volgend tekstbestand en filmpje van de website Wablieft.

preventieve maatregelen

Vanwege het coronavirus moeten wij veel zaken op school anders organiseren dan wij gewoon zijn. Wij hebben hiertoe een plan uitgewerkt waarbij de gezondheid en de veiligheid van de leerlingen, leerkrachten, medewerkers en ouders voorop staat. Als iedereen goed meewerkt, hopen wij dat het schooljaar veilig en vlot kan verlopen.

Zorg goed voor jezelf en je naasten!

Voor actuele informatie over het coronavirus kan je terecht op de website van de VRT, de Belgische overheid, de Vlaamse overheidOnderwijs Vlaanderen en de stad Antwerpen. ​Klik op onderstaande banner van het Agentschap Integratie & Inburgering voor informatie in verschillende talen.

 corona afbeelding

 

 

In Memoriam

Met dankbaarheid herinneren wij
de stichtster, bezielster en
ere – directrice van Dennenhof

Juffrouw Goossens

juffrouw goossens

Sportdag Blok 3